[ Download Qonaq Kitabcası Rəsimlər Yeni Mesajlar İstifadəçilər Qanunlar Axtar]
Özel Arama
Page 1 of1
Hedefimiz Turan » Türk dilli ölkələrimiz » Şimali Qıprıs Türk Cümhuriyyəti » Eðitim Sistemi
Eðitim Sistemi
HedefturanTarix: Bazar Ertəsi, 2008-01-14, 11:33 Pm | Mesaj # 1
Admin
Qrup: Administrator
Status: Offline
Dýþ ülkelere eðitim kapýsýný açmasý ve buradaki özel üniversiteler eðitimin geliþmesine katký saðlamaktadýrlar.

Üniversiteler
Doðu Akdeniz Üniversitesi
Girne Amerikan Üniversitesi
Orta Doðu Teknik Üniversitesi Kuzey Kýbrýs Kampusu
Lefke Avrupa Üniversitesi
Uluslararasý Kýbrýs Üniversitesi
Yakýn Doðu Üniversitesi

Doðu Akdeniz Üniversitesi, 1979 yýlýnda temelleri atýlmýþ Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçti.

Yine ayný yýl Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Ýnþaat, Elektrik ve Makine Mühendisliði bölümlerinde toplam 105 öðrenciyle, üç yýl sürecek eðitim programýný baþlattý. Hedef, mühendis ile teknisyen arasýnda mesleki niteliðe sahip ara elemanlarý eðitmek ve baþarýlý olan öðrencilere “teknisyen-mühendis” diplomasý vermekti.

1984 yýlýnda Ýnþaat, Elektrik ve Makine Mühendisliði bölümleri dört yýllýk programlara dönüþtürüldü.

1985 yýlýnda Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) hükümetleri KKTC'de "Doðu Akdeniz Üniversitesi" adýnda bir üniversite kurulmasý konusunda görüþbirliðine vardý. Bu çerçevede adaya gelen T.C. Yükseköðretim Kurulu (YÖK) heyeti Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nü üniversiteye dönüþtürmek için incelemelerde bulundu. Ve 1986 yýlýnda da KKTC Meclisinin kabul ettiði ve 18/86 sayýlý Kuzey Kýbrýs Eðitim Vakfý ve Doðu Akdeniz Üniversitesi Kuruluþ Yasasý ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Doðu Akdeniz Üniversitesi adýný alarak bir devlet-vakýf üniversitesine dönüþtürüldü.

Ayný yýl Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Ýþletme ve Ekonomi Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu kuruldu. Geliþimine 1990 yýlýnda Mimarlýk Fakültesi ile Turizm ve Otelcilik Yüksek Okullarýný da bünyesine katýp bu fakültelerde de eðitime baþladý eðitime baþladý. 1996 yýlýnda Hukuk, 1997 deÝletiþim Fakültesi ve 1999 yýlýnda Eðitim Fakülteleri eðitime baþladý.

7 fakülte, 2 yüksekokul ve Yabancý Diller Okulunda, 28 lisans, 9 önlisans ve 33 yükseklisans ve doktora programlarýyla 68 farklý ülkeden 14.000'den fazla öðrencisiyle ve kendi alanlarýnda uzman 35 farklý ülkeden 1000'i aþkýn öðretim elemanýyla Doðu Akdeniz Üniversitesi 12 yeni lisans programýyla, hýzlý büyümeye, yenilikleriyle öncü olmaya ve kalitede zirveye týrmanýþ hedefi ile tam anlamýyla Uluslararasý bir dünya üniversitesi olma yolunda devam etmektedir.

Su an Türkiye de 13. Dünyada ise 1401. sýrada yer almaktadýr.

Üniversiteye Baðlý Bölümler

Eðitim Fakültesi
Eðitim Bilimleri
Ýlköðretim Matematik Öðretmenliði Lisans Programý
Okul Öncesi Öðretmenliði Lisans Programý
Rehberlik ve Psikolojik Danýþmanlýk
Lisans Programý

Bilgisayar ve Öðretim Teknolojileri Öðretmenliði Lisans Programý
Ýngiliz Dili Eðitimi
Ýngilizce Öðretmenliði Lisans Programý
Türkçe Eðitimi
Türkçe Öðretmenliði Lisans Programý
Fen-Edebiyat Fakültesi
Arkeoloji ve Sanat Tarihi
Ýngiliz Dili ve Edebiyatý
Mütercim Tercümanlýk
Fizik-Kimya
Genel Eðitim
Matematik
Uygulamalý Matematik ve Bilgisayar
Müzik
Psikoloji
Tarih
Türk Dili ve Edebiyatý
Hukuk Fakültesi
Hukuk
Ýletiþim Fakültesi
Gazetecilik
Görsel Sanatlar ve Görsel Ýletiþim Tasarýmý
Halkla Ýliþkiler ve Reklamcýlýk
Radyo-Televizyon ve Sinema
Ýþletme ve Ekonomi Fakültesi
Bankacýlýk ve Finans
Uluslararasý Finans
Ekonomi
Ýþletme
Uluslararasý Ticaret ve Ýþletmecilik
Yönetim Biliþim Sistemleri
Uluslararasý Ýliþkiler
AB Ýliþkileri
Siyaset Bilimi
Kamu Yönetimi
Mimarlýk Fakültesi
Ýç Mimarlýk
Mimarlýk
Endüstri Ürünleri Tasarýmý
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliði
Elektrik/Elektronik Mühendisliði ABET denkliði almýþ bölümün internet baðlantýsý

Enstitüler
Lisansüstü Eðitim Öðretim ve Araþtýrma Enstitüsü
Ýleri Teknoloji Araþtirma Geliþtirme Enstitüsü
Uzaktan Eðitim Enstitüsü
Biliþim Sistemleri Mühendisliði
Endüstri Mühendisliði [1]
Ýnþaat Mühendisliði
Makine Mühendisliði

Yüksek Okullar
Turizm Otelcilik Yüksek Okulu
Rekreasyon Yönetimi
Turizm ve Otel Ýþletmeciliði (4 Yýllýk)
Turizm ve Otelcilik (2 Yýllýk)
Bilgisayar Teknoloji Yüksek Okulu
Bilgisayar Destekli Muhasebe
Bilgisayar Destekli Teknik Çizim
Bilgisayar Programcýlýðý Ön-lisans
Biliþim Teknolojileri
Büro Yönetimi
Ýnþaat Teknolojisi

Misyon ve Vizyon
Ayrýca Doðu Akdeniz Üniversitesi misyonunu ve üniversite olarak vizyonunu þu þekilde açýklamýþtýr:

"Bu yýl 25. kuruluþ yýldönümünü kutlayan DAÜ "kalitede zirveye týrmanýþ" ataðý baþlatmýþ ve yepyeni bir vizyon, ve yepyeni bir dinamizmle, yakýn gelecekte bir AB üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir. Yeni DAÜ, yeni yönetim kadrosu ve baþlattýðý yeni kalite iyileþtirme, deðiþim ve akreditasyon süreçleri ile 21. yüzyýla "bölgede parlak bir yýldýz" olmayý hedefleyen iddialý bir bilim yuvasýdýr.

Yeni Vizyonumuzda: Dünyadaki diðer örneklerine benzer çaðdaþ, yenilikçi, deðiþimci ve öðrenci odaklý bir eðitim anlayýþý uygulamak; Günümüzün rekabetçi dünyasýnda bölgemizin gereksinim duyduðu nitelikli insan gücünün yetiþmesine katkýda bulunmak; Öðrencilerini sadece mesleðe deðil ayný zamanda hayata da hazýrlamak vardýr.

Halen sayýlarý 15.000'i aþan DAÜ mezunlarý gerek Türkiyemizde, gerekse dünyanýn birçok üniversitesinde çalýþma yaþamlarýný veya yüksek lisans veya doktora çalýþmalarýný baþarýyla sürdürmektedirler. DAÜ mezunlar derneði (DAÜ-MED) ise Ýstanbul Taksim meydanýndaki prestijli yönetim binalarý ile mezunlarýmýzý mezuniyet sonrasý hayatlarýnda kucaklamaya hazýrdýr.

Yetenekleri, istekleri ve eðilimleri doðrultusunda, gelecekte piþman olmayacaklarý bir mesleði seçmek ve bu alanda kaliteli eðitim veren bir üniversitede öðrenim görmek her gencin hayalidir. Tüm gençlerimizi, dünyanýn en seçkin üniversiteleriyle gerçekleþtirilen iþbirliði anlaþmalarýnýn da Doðu Akdeniz Üniversitesi'nde ayrýcalýklý bir yüksek öðrenim hayatýna davet ediyoruz."

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/6/6b/Girne_Amerikan_%C3%9Cniversitesi_Amblemi.png/100px-Girne_Amerikan_%C3%9Cniversitesi_Amblemi.png[/img]
Girne Amerikan Üniversitesi, 1985 yýlýnda Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde kurulmuþ olan özel bir üniversitedir.
Lisans Programlarý
Ýþletme & Ekonomi Fakültesi
Mühendislik & Mimarlýk Fakültesi
Eðitim Fakültesi
Ýletiþim Fakültesi
Beþeri Bilimler Fakültesi
Hukuk Fakültesi
Spor ve Rekreasyon Yüksek Okulu

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/7/77/ODT%C3%9C_Logosu.svg/90px-ODT%C3%9C_Logosu.svg.png[/img]
ODTÜ Kuzey Kýbrýs Kampusu (ODTÜ KKK), ODTÜ'nün akademik ve idari desteðiyle yürütülen ve devlet tarafýndan finanse edilen bir eðitim projesidir.

Kuruluþu
Orta Doðu Teknik Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti devletleri tarafýndan, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin eðitim adasýna dönüþümü dahilinde, uluslararasý bir kampus kurmak için davet edilmiþtir. ODTÜ Kuzey Kýbrýs Kampusu projesi, 27 Mart 2000 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti hükümeti ve ODTÜ Rektörlüðü arasýnda imzalanan Protokol ile baþlatýlmýþ ve Orta Doðu Teknik Üniversitesi yurtdýþýnda kampus kuran ilk Türk üniversitesi olmuþtur. Anlaþmaya Türkiye Cumhuriyeti Baþbakaný Bülent Ecevit ve Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaþkaný Rauf Denktaþ döneminde imzalanmýþtýr.

ODTÜ Kuzey Kýbrýs Kampusu, Baþkent Lefkoþa'nýn 50 km batýsýnda, 12,000 nüfuslu Güzelyurt kentinin 6 km kuzeyinde yer alan Kalkanlý bölgesinde, 3000 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuþtur. Yüksek teknolojiye dayalý altyapýsý, en modern eðitim binalarý ve laboratuarlarý, zengin yaþam-spor ve kültür tesisleri, yeþil alanlarý ve örnek mimarisi ile Kampus, nitelikli bir eðitim-öðrenim ortamý için her türlü olanaðý saðlamaktadýr. Kampus, engelli öðrencilere potansiyellerinin tümünü kullanabilecekleri bütün imkanlarý saðlayacak þekilde tasarlanmýþtýr.

Orta Doðu Teknik Üniversitesi, 50 yýllýk birikimini ve tüm olanaklarýný ODTÜ Kýbrýs'ýn baþarýsý için seferber etmiþtir. ODTÜ Kýbrýs'ta uygulanan tüm eðitim programlarý, ODTÜ Senatosu tarafýndan onaylanmaktadýr. ODTÜ Kýbrýs'ta ders veren öðretim üyeleri, ODTÜ Senatosu ve ODTÜ Yönetim Kurulu'nun Ankara yerleþkesi için kabul ettiði standartlarla iþe alýnan öðretim üyeleridir. Orta Doðu Teknik Üniversitesi, ODTÜ Kýbrýs'ta verilen eðitimin kalitesini garanti etmekte ve mezunlarýna uluslararasý düzeyde kabul gören ODTÜ diplomasý vermektedir.

Ýngilizce eðitim verilen ODTÜ Kýbrýs'ta her yýl açýlacak yeni programlarla 2015 itibariyle 6000 öðrencinin eðitim görmesi hedeflenmektedir.

ODTÜ Kuzey Kýbrýs Kampusu'nda çoðunlukla ODTÜ öðretim üyeleri eðitim vermektedir. Geri kalan öðretim üyeleride Ortadoðu Teknik Üniversitesi Senatosu tarafýndan belirlenmiþ kriterlere göre iþe alýnmaktadýr.

Kampus, mühendislik, idari ve sosyal bilimlerde uluslararasý düzeyde kabul edilmiþ lisans programlarý sunmaktadýr.

Akademik programlar

Siyaset Bilimi ve Uluslararasý Ýliþkiler
Elektrik ve Elektronik Mühendisliði
Petrol ve Doðalðaz Mühendisliði
Ýþletme (UOLP- SUNY New Paltz)
Bilgisayar Mühendisliði
ingilizce öðretmenliði
Ýnþaat Mühendisliði
Makine Mühendisliði
Kimya Mühendisliði
Psikoloji
Ýþletme
Ýktisat

Öðrenci Topluluklarý

Atatürkçü Düþünce Topluluðu
Avrupa Öðrencileri Forumu Topluluðu(AEGEE)
Bilgisayar Topluluðu
Bilim,Kurgu ve Fantazi Topluluðu
Çevre ve Sosyal Sorumluluk Topluluðu
Edebiyat Topluluðu
Çevre ve Sosyal Sorumluluk Topluluðu
Fotoðrafçýlýk Topluluðu
Genç Giriþimciler Topluluðu
Güzel Sanatlar Topluluðu
Halk Bilimi Topluluðu
Ýletiþim Topluluðu
Ýþletme ve Ekonomi Topluluðu
Mekatronik Topluluðu
Modelcilik Maket Topluluðu
Müzik Topluluðu
Radyo Topluluðu
Sinama Topluluðu
Siyaset Bilimi ve Uluslararasý Ýliþkiler Topluluðu
Tiyatro Topluluðu
Klasik Türk Müziði Topluluðu
Türkçe ve Tarih Topluluðu
Üniversitelerarasý Ýliþkiler Topluluðu
Yenilik Topluluðu

Lefke Avrupa Üniversitesi, Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan bir vakýf üniversitesidir. 1990 yýlýnda kurulmuþtur. Üniversitenin Yýldýrým Öner'den sonra gelen þimdiki rektörü Ali Rýza Büyükuslu'dur.

[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/e/e8/CIU%28SA%C4%9E_KOL%29.JPG[/img]

Uluslararasý Kýbrýs Üniversitesi, Türkiye, KKTC ve çevre ülkelerdeki yabancý dilde eðitim veren üniversitelere doðan ihtiyaç ve Ýngiliz dilinde eðitim veren yüksek öðrenim kurumlarýna ilginin artmasý sonucunda, beþ yýllýk bir çalýþma sonucu, 1997 yýlýnda kurulmuþtur. TC Yüksek Öðretim Kurulu (YÖK) tarafýndan daha ilk yýldan, tüm bölümlerine denklik alarak ÖSYM kýlavuzuna dahil edilmiþtir.

Tarihçe
Uluslararasý Kýbrýs Üniversitesi, Türkiye, KKTC ve çevre ülkelerdeki yabancý dilde eðitim veren üniversitelere doðan ihtiyaç ve Ýngiliz dilinde eðitim veren yüksek öðrenim kurumlarýna ilginin artmasý sonucunda, beþ yýllýk bir çalýþma sonucu, 1997 yýlýnda kurulmuþtur. TC Yüksek Öðretim Kurulu (YÖK) tarafýndan daha ilk yýldan, tüm bölümlerine denklik alarak ÖSYM kýlavuzuna dahil edilmiþtir. Kuruluþundan sonra düþük fiyat ve burs politikasý sayesinde hýzla öðrenci sayýsý artmýþtýr.

Ýlk kampüs yerleþimi bugünkü Levent Koleji'nin bulunduðu yerdedir. Ýlk gelen öðrencilerin azlýðýndan Levent Eðitim Kurumlarý'na baðlý olan Levent Kolej'de 2001 yýlýna kadar lise öðrencileriyle ayný binayý paylaþarak ders iþlenmiþtir. Daha sonra 2001 yýlýnda Haspolat'ta bulunan bugünkü kampüs yerleþimine taþýnmýþtýr.

Akademik Birimler
Fakülteler
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliði
Endüstri Mühendisliði
Ýnþaat mühendisliði
Biliþim Sistemleri Mühendisliði
Elektrik-Elektronik Mühendisliði
Ýletiþim Fakültesi
Reklamcýlýk ve Halkla Ýliþkiler
Radyo ve Televizyon
Gazetecilik
Ýngilizce Öðretmenliði
Güzel Sanatlar Fakültesi
Mimarlýk
Ýç Mimarlýk
Grafik Tasarým
Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi
Ýþletme
Uluslararasý Ýliþkiler
Avrupa Birliði Ýliþkileri
Turizm ve Otel Ýþletmeciliði
Fen-Edebiyat Fakültesi
Türk Dili ve Edebiyatý
Ýngiliz Dili ve Edebiyatý
Eðitim Fakültesi
Sýnýf Öðretmenliði
Türkçe Öðretmenliði
Ýngilizce Öðretmenliði

Enstitü

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Ýþletme (MBA)
Ýngilizce Öðretmenliði (MA)
Uluslararasý Ýliþkiler (MA)
Fen Bilimleri Enstitüsü
Biliþim Sistemleri Mühendisliði (MSc)
Bilgisayar Mühendisliði (MSc)

Yakýn Doðu Üniversitesi 1988 yýlýnda KKTC Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn 17/1986 sayýlý Milli Eðitim Yasasý’na baðlý olarak Bakanlar Kurulu onayý ile Lefkoþa’da kurulan Yakýn Doðu Üniversitesi, bugün 50'ye yakýn ülkeden gelen seçkin öðrencileriyle, uluslararasý bir kimlikte; Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti’nin Baþkenti Lefkoþa’da yüksek düzeyde eðitim olanaklarý ve yetkin öðretim kadrosuyla etkinlik gösteren bir yükseköðretim kurumudur.

Çaðdaþ bir kampüs alaný içerisinde yapýlanmýþ olan Yakýn Doðu Üniversitesi, bütün fakülteleri, yüksekokullarý, labaratuvarlarý, atölyeleri, bilgisayar merkezleri, kültür merkezleri, kütüphaneleri, yurtlarý, olimpik kapalý yüzme havuzu ve diðer sosyal ve sportif tesisleri bir bütündür. Yakýn Doðu Üniversitesi kampüsünde bulunan YDU-IBM Ýleri Araþtýrmalar Merkezi ile dünya sorunlarýna çözüm aramaktadýr.

Tüm akademik ve idari birimleriyle Yakýn Doðu Üniversitesi’nin tek amacý, 13 Fakülte ve 3 Yüksekokuldaki seçkin öðrencilerine en iyi eðitim ve öðretim ortamý saðlamak yanýnda, onlarý kendine güvenen, sorumluluðunu herþeyin üzerinde tutan, akýlcý, yaratýcý, araþtýrmacý ve özgür düþünceye sahip Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiþ bireyler olarak yetiþtirmektir.

Yakýn Doðu Üniversitesi kuruluþundan bu yana geçen ve bir kurumun tarihi bakýmýndan son derece kýsa sayýlan bir zaman dilimi içerisinde olaðanüstü bir hýzla geliþmiþ ve Kýbrýs’ýn bir eðitim ve kültür merkezi olmuþtur.

Fakülteler ve Bölümler

[[Mühendislik Fakültesi]]

Makine Mühendisliði Bölümü
Bilgisayar Mühendisliði Bölümü
Elektrik - Elektronik Mühendisliði Bölümü
Ýnþaat Mühendisliði Bölümü

[[Saðlýk Bilimleri Fakültesi]]

Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Hemþirelik Bölümü

[[Diþ Hekimliði Fakültesi]]

[[Eczacýlýk Fakültesi]]

[[Hukuk Fakültesi]]

[[ Denizcilik Fakültesi]]

Güverte Bölümü
Deniz Ýþletmeciliði ve Yönetimi Bölümü
Gemi Makineleri Ýþletme Bölümü

[[ Ýktisadi Ýdari Bilimler Fakültesi]]

Ýþletme Bölümü
Ekonomi Bölümü
Uluslararasý Ýliþkiler Bölümü
Bilgisayar-Enformatik Bölümü
Bankacýlýk ve Finans Bölümü
Avrupa Birliði Ýliþkileri
Ýnsan Kaynaklarý Yönetimi Bölümü
Pazarlama Bölümü
Uluslararasý Ýþletme Bölümü
Siyaset Bilimi Bölümü

[[Mimarlýk Fakültesi]]

Mimarlýk
Ýç Mimarlýk

[[Fen Edebiyat Fakültesi]]

Türk Dili ve Edebiyatý Bölümü
Ýngiliz Dili ve Edebiyatý Bölümü
Psikoloji Bölümü
Matematik Bölümü

[[Ýletiþim Fakültesi]]

Halkla Ýliþkiler ve Tanýtým Bölümü
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü
Gazetecilik Bölümü
Görsel Ýletiþim Tasarýmý

[[Sahne Sanatlarý Fakültesi]]

Dramatik Yazarlýk
Oyunculuk

[[Atatürk Eðitim Fakültesi]]

Ýngilizce Öðretmenliði Bölümü
Bilgisayar ve Öðretim Teknolojileri Bölümü
Okul Öncesi Öðretmenliði Bölümü
Sýnýf Öðretmenliði Bölümü
Türkçe Öðretmenliði Bölümü
Rehberlik ve Psikolojik Danýþmalýk Bölümü
Ýnsan Kaynaklarý Eðitimi
Tarih Öðretmenliði Bölümü

[[Güzel Sanatlar ve Tasarým Fakültesi]]

Grafik Tasarým Bölümü
Plastik Sanatlar Bölümü

[[Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu]]

Turizm ve Otel Ýþlemeciliði Bölümü

[[ Beden Eðitimi ve Spor Yüksekokulu]]

Antrenörlük Eðitimi
Beden Eðitimi ve Spor Öðretmenliði
Spor Yöneticiliði
[[ Eðitim Bilimleri Enstitüsü]]

[[Ýngilizce Hazýrlýk Okulu]]

[[YDÜ Atatürk Ýlkeleri ve Ýnkýlap Tarihi Araþtýrma Merkezi]]

Atatürk Araþtýrma Merkezi

Turistik yerler
Lefkoþe týpký Gazimaðusa gibi eski bir yerleþim yeridir. Eski þehrin etrafý 5.5 km uzunluðunda þehir duvarý ile çevrilidir ve bu duvar hâlâ saðlamdýr.
Beþparmak Daðlarý'nýn þehri koruduðu kuzeydoðuda, deniz seviyesinde 700 metre yüksekliðindeki daðlar Araplar ile yapýlan bir savaþta ölen Bizans kahramaný Digenis'in korunma yeri olmuþtur.
En önemli sahillerden biri de Akdeniz kýyýsýndaki Dipkarpaz'dýr. Yarýmada þeklinde olan Dipkarpaz ayný zamanda yeþil kaplumbaðalarýn yumurtlama mekânýdýr.

Hedefimiz Turan » Türk dilli ölkələrimiz » Şimali Qıprıs Türk Cümhuriyyəti » Eðitim Sistemi
Page 1 of1
Search: